انواع گوگرد

انواع گوگرد

همان‌طور که می‌دانید گوگرد به یک عنصر شیمیایی گفته می‌شود که با نماد S به نمایش درآمده و شماره اتمی آن ۱۶ است. گوگرد در حقیقت ماده‌ای چند ظرفیتی بوده و عنصری غیر فلزی به شمار می‌رود. این ماده به شکل جامد بلوری در دمای اتاق یافت می‌شود و به‌ طور معمول به‌ صورت خالص و بومی و به شکل مواد معدنی سولفید و سولفات به چشم می‌خورد.

ظاهر این نافلز، دارای رنگ زرد بسیار کم‌ رنگ بوده و حالتی نرم و بسیار سبک دارد. اگر این عنصر با هیدروژن ترکیب شود بوی بسیار خاصی از خود منتشر خواهد ساخت که چیزی مشابه با بوی تخم‌ مرغ فاسد شده‌ است. گوگرد با شعله آبی‌ رنگ می‌سوزد و در آب، امکان حل شدن ندارد. اما در دی سولفید کربن حل می‌گردد.
در زبان انگلیسی به این عنصر سولفور نیز گفته می‌شود. در جدول تناوبی نیز گوگرد در سمت چپ کلر واقع شده و می‌توانید آن را زیر اکسیژن و بالای سلنیوم پیدا کنید.

در این مقاله قصد داریم به ارائه مطالبی در زمینه انواع گوگرد از قبیل گوگرد کلوخه و گوگرد گرانول بپردازیم.

گوگرد کلوخه

پیش از معرفی گوگرد کلوخه لازم است بدانید که گوگردهای پالایشگاهی، که با فرآیند تصفیه نفت و یا گاز طبیعی به وجود می‌آیند، در ابتدا به شکل مذاب و مایع به چشم می‌خورند. اما می‌توانند آن‌ها را به اشکال مختلفی در آورند.
به‌ همین دلیل هم در حال حاضر با انواع گوگردهای گرانول، گوگرد های کلوخه و یا لپه‌ای مواجه می‌شویم. هر کدام از انواع این محصولات را می‌توانید در مصارف و کاربردهای ویژه‌ای مورد استفاده قرار دهید.

در بیشتر موارد گوگردی که در پالایشگاه‌ها تولید می‌شود و یا سولفورهای استخراج شده از معادن، به حالت کلوخه هستند و شکل و حالت سنگینی دارند. اما می‌توان سایز و شکل پودری را نیز در ترکیبات آن‌ها مشاهده کرد. از گوگرد کلوخه به‌ صورت بسیار وسیعی در صنایع تولید اسید سولفوریک استفاده می‌کنند.

همان‌طور که می‌دانید اسید سولفوریک در حقیقت یکی از مهم‌ترین مواد صنعتی به شمار می‌رود و در بیشتر صنایع از آن استفاده می‌کنند. از گوگردهای کلوخه در مصارف کشاورزی نیز استفاده‌های فراوانی به عمل می‌آید.

گوگرد گرانول

گوگرد گرانول که به آن گوگرد گوگرد گرانوله نیز گفته می‌شود، یکی دیگر از مهم‌ترین انواع گوگرد است. گوگردهای گرانول نسبت‌ به گوگردهای کلوخه‌ای دارای مزایا و برتری‌هایی هستند. از جمله مزایای این مواد می‌توان به سایز و ابعاد کوچک‌تر آن‌ها نسبت‌ به گوگرد کلوخه‌ای اشاره کرد.
در حالت معمول این نوع گوگردها به‌ صورت تیله‌ای دانه‌بندی شده‌اند و ابعاد و سایز آن‌ها چیزی در حدود ۲ تا ۴ میلی‌ متر است. گوگردهای گرانوله با خلوص ۹۹٫۹ درصد به وجود می‌آیند و یکی از مهم‌ترین موارد مصرف و کاربرد آن‌ها در رشته کشاورزی و مصارف مربوط به آن است.
در حرفه‌ کشاورزی از گوگردهای گرانول به‌ عنوان کود استفاده می‌کنند. چراکه این مواد می‌توانند به فرآیند تولید اسید آمینه و تولید پروتئین کمک رسانده و از سوی دیگر به تشکیل ویتامین‌های ضروری برای رشد گیاهان کمک کنند.
از سوی دیگر گوگردهای گرانول که به‌ صورت کود کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند، بهبود دهنده‌ای کاملاً مؤثر و مناسب برای رشد بیشتر و کیفیت بالاتر محصولات مختلف کشاورزی هستند. این مواد به‌ عنوان عناصر قارچ کش نیز مورد استفاده قرار گرفته و از خواص ضد عفونی کننده نیز برخوردار شده‌اند.
وجود این عناصر به فتوسنتز گیاهان یاری رسانده و میزان تحمل و مقاومت آن‌ها به‌ ویژه در فصول سرد سال را افزایش می‌دهد. بنابراین می‌توان گفت این نوع گوگردها از جمله عناصر اساسی برای رشد گیاهان مختلف به شمار رفته و کمبود آن‌ها به کاهش دوام و ضعف گیاه منجر می‌گردد.

slide-f145459
slide-444258c
slide-20f0225
slide-08fcfc5